কাঠবাদামৰ উপকাৰিতা বহুতো আছে। কাঠ বাদামে ওজন হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে। যৌৱন ধৰি ৰখাত সহায় কৰে কাঠ বাদামে। কাঠবাদাম ভিটামিন আৰু খনিজ পদাৰ্থৰে সমৃদ্ধ। এবাটি পানীত ৰাতিটো তিয়াই ৰাখিলে ওপৰৰ মুগা বাকলি অতি সহজে গুচাব পাৰি। আপুনি এসপ্তাহৰ বাবে এই বাকলি গুচোৱা বাদাম খাব পাৰে। অৱশ্যে বাকলিৰ সৈতে খোৱা কাঠবাদাম বেছি উপকাৰী। তিয়াই থোৱা কাঠবাদামে হজম বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে। অত্যাৱশ্যকীয় এনজাইম নিষ্কাশন কৰাত সহায় কৰে। কাঠবাদামে হৃদযন্ত্ৰ সৱল কৰে, ক্ষতিকাৰক কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰণ কৰে। কৰ্কট ৰোগ প্ৰতিৰোধতো ই সহায়ক। শৰীৰৰ উচ্চ ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণৰ বাবে প্ৰতি পুৱা খালী পেটত তিয়াই থোৱা কাঠবাদাম খাব পাৰে।