কেঁচা জলকীয়া বহুতৰে প্ৰিয়। বহু লোকে খাদ্যৰ সৈতে পৃথকে কেঁচা জলকীয়া খায়। কিন্তু আজি আমি জনাম কেঁচা জলকীয়াৰ উপকাৰিতাৰ বিষয়ে। কেঁচা জলকীয়াত যথেষ্ট পৰিমাণৰ আহাৰৰ আঁহ, থিয়ামিন, ৰিবোফ্লেভিন, নিয়াচিন, ফোলেট, আইৰণ, মেঙ্গানিজ আৰু ফছফৰাছ থাকে। ইয়াৰ লগতে, আন বহুতো পুষ্টি যেনে ভিটামিন এ, চি, কে, বি6, পটাছিয়াম, কপাৰ আৰু মেগনেছিয়াম আদি থাকে। এই সকলোবোৰ উপাদান আমাৰ শৰীৰৰ বাবে প্ৰয়োজনীয়। দিনত কমেও দুটা জলকীয়া খোৱাৰ লাভালাভ শুনি আচৰিত হ’ব। সেউজীয়া জলকীয়াত যথেষ্ট এণ্টিঅক্সিডেণ্ট থাকে, যি শৰীৰত সঞ্চিত সকলো ক্ষতিকাৰক বিষাক্ত উপাদান আঁতৰ কৰে। ফলস্বৰূপে, কৰ্কট কোষবোৰ প্ৰাকৃতিকভাৱে জন্ম হোৱাত বাধা দিয়ে। সেউজীয়া জলকীয়াত থকা কেইবাটাও উপকাৰী উপাদানে এফালে তেজত থকা বেয়া কলেষ্টেৰলৰ স্তৰ হ্ৰাস কৰে, লগতে ট্ৰাইগ্লিচাৰাইডবোৰ নিয়ন্ত্ৰণৰ বাহিৰলৈ নোযোৱাটো নিশ্চিত কৰে। কেৱল সেয়াই নহয়, এই সেউজীয়া পাচলিটোৱে নিশ্চিত কৰে যে কোনো ধৰণে তেজ গোট মৰা নাই। ফলস্বৰূপে, এথেৰোস্ক্লেৰোচিছ আৰু হৃদ আক্ৰমণৰ আশংকা হ্ৰাস হয়। কেঁচা জলকীয়াত কেপচিচিন নামৰ উপাদান থাকে, যাৰ ফলত টেঙা সোৱাদ হয়। অৱশ্যে, এই কেপচিচিনৰ শৰীৰৰ বাবে বহুতো লাভালাভ আছে। উদাহৰণ স্বৰূপে, এই উপাদানটো শৰীৰত প্ৰৱেশ কৰাৰ লগে লগে, শ্লেষ্মা আৱৰণলৈ তেজৰ প্ৰবাহ বৃদ্ধি হয়। ফলস্বৰূপে, চাইনাছ সংক্ৰমণৰ ঘটনা হ্ৰাসত ই সহায়ক হয়। দিনত কমেও দুটা সেউজীয়া জলকীয়া খালে সহজে ৰোগ এটা ৰখাৰ সাহস নহ’ব। কিয়নো ইয়াত যথেষ্ট পৰিমাণৰ ভিটামিন চি, বিটা-কেৰোটিন আৰু এণ্টিঅক্সিডেণ্ট থাকে, যি শৰীৰৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ প্ৰণালী ইমান শক্তিশালী কৰে যে কোনো ৰোগে শৰীৰৰ ক্ষতি কৰিব নোৱাৰে। ভিটামিন চি আৰু এণ্টিঅক্সিডেণ্টে কেৱল ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি নকৰে দৃষ্টিশক্তি উন্নত কৰাত আৰু ছালক সুন্দৰ কৰাত সহায় কৰে।