Browsing Category
#HEALTHTIP
কমলাৰ উপকাৰিতাসমূহৰ বিষয়ে জানেনে?
শীতকালৰ বজাৰত সহজেই উপলব্ধ কমলা। এই কমলা কেৱল সোৱাদযুক্তই নহয় ই স্বাস্থ্যৰ বাবেও উপকাৰী। কমলা ভিটামিন C-ৰ শ্ৰেষ্ঠ উৎস বুলি!-->!-->!-->…
ৰবাব টেঙাৰ উপকাৰিতাসমূহ জানেনে?
ৰবাব টেঙা সকলোৱে খাই ভাল পায়। এই সময়ত বজাৰত উপলব্ধ ৰবাব টেঙা। এই ফলবিধ যিমানেই সোৱাদযুক্ত সিমানেই পুষ্টিকৰ। জাৰৰ দিনত ৰ’দৰ তাপ লৈ!-->…
কচুৰ আছে এইসমূহ উপকাৰিতা
অসমীয়া সমাজত কচুৰ জনপ্ৰিয়তা অধিক। প্ৰতিজন অসমীয়া লোকেই কচু খায়। কচু শাক বিভিন্ন ধৰণে খোৱা হয়। কিছুমানে ইয়াক জালুক দি, কিছুমানে!-->…
বেঙেনাৰ আছে এইসমূহ উপকাৰিতা
বেঙেনা ভাৰতীয় পৰিয়ালৰ আটাইতকৈ প্ৰিয় পাচলি। ইয়াৰ পৰা বহুতো ৰেচিপি তৈয়াৰ কৰা হয়। বহুলোকে ইয়াক ভাজি বনাই খাই যদিও বহুলোকে!-->!-->!-->…
মধুৰী আমৰ আছে এইসমূহ উপকাৰিতা
মধুৰী আম হৈছে এবিধ পুষ্টিকৰ ফল। মধুৰীৰ ফলৰ লগতে পাতবোৰ উপকাৰিতাৰে সমৃদ্ধ। মধুৰীক ইংৰাজীত ‘Guava’ বুলি কোৱা হয়। মধুৰী পুষ্টিৰে!-->…
কণীৰ হালধীয়া অংশ খাব লাগে নে নালাগে?
কণী হৈছে কেইবিধমান খাদ্যৰ ভিতৰত এটা, যাক চুপাৰফুড বুলি ক'ব পাৰি। কণীৰ হালধীয়া অংশত (কণীৰ কুহুম বুলিও জনা যায়) উচ্চ কলেষ্টেৰলৰ!-->…
নৰসিংহ পাতৰ উপকাৰিতাসমূহ জানেনে?
আপুনিও নিশ্চয় নৰসিংহ পাত খাদ্যত নৰসিংহ পাত ব্যৱহাৰ কৰে। নৰসিংহ পাত চাটনি কৰি খোৱাৰ লগতে যিকোনো খাদ্যৰ সোৱাদ বৃদ্ধি কৰিবলৈ ব্যৱহাৰ!-->…
কণী খাই যদি পঢ়ক এই প্ৰতিবেদন
ৰাতিপুৱাৰ আহাৰৰ বাবে কণীক শ্ৰেষ্ঠ আহাৰ বুলি গণ্য কৰা হয়। কণীক প্ৰ'টিনৰ এক ভাল উৎস বুলও গণ্য কৰা হয়। আমি ৰাতিপুৱাৰ আহাৰত কণী!-->…
নেমু পানীৰ আছে এইসমূহ উপকাৰিতা
নেমু পানী যথেষ্ট সুস্বাদু। ই বহুতো পুষ্টিৰে সমৃদ্ধ। নেমুত পৰ্যাপ্ত পৰিমাণৰ ভিটামিন-চি পোৱা যায়। ই মানুহৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা!-->…
মছন্দৰীৰ উপকাৰিতাসমূহৰ বিষয়ে জানো আহক
সহজতে পোৱা বনশাকবিলাকৰ ভিতৰত মছন্দৰী শাক অন্যতম। মছন্দৰী পাতৰ গোন্ধটো কেঁচা মাছৰ দৰে হয়। ইয়াক ইংৰাজীত FISH MINT বুলি কোৱা হয়।!-->…