যিকোনো মচলাযুক্ত খাদ্য খোৱাটো সকলোৰে বাবে আনন্দদায়ক, কিন্তু যদি ইয়াত জলকীয়াৰ পৰিমাণ আৰু অলপ বেছি হয়, তেন্তে সমস্যাটো বৃদ্ধি হয়। ইয়াৰ পিছত নাক-চকুৰ পৰা পানী বৈ আহিবলৈ আৰম্ভ কৰে। এইটো আপোনাৰ ক্ষেত্ৰতো ঘটিব, কিন্তু আপুনি কেতিয়াবা ভাবিছেনে যে জলকীয়াটোৱে মুখলৈ গৈ কি কৰে যাৰ ফলত নাক আৰু চকুৰ পৰা পানী ওলাবলৈ আৰম্ভ কৰে।
যেতিয়াই আপুনি মচলাযুক্ত খাদ্য খায় ইয়াৰ অৰ্থ হৈছে যে আপোনাৰ মুখ জলকীয়াৰ সংস্পৰ্শলৈ আহে। একে সময়তে, জলকীয়াত কেপচাইচিন নামৰ ৰাসায়নিক পদাৰ্থ থাকে।
এই ৰাসায়নিক পদাৰ্থৰ টেছিৰ এনেকুৱা যে ই মুখৰ সংস্পৰ্শলৈ অহাৰ লগে লগে শৰীৰত জ্বলা-পোৰা সৃষ্টি কৰে। ইয়াৰ পিছত কি হয় যে আমাৰ শৰীৰ প্ৰতিৰক্ষালৈ যায়।
ইয়াৰ পিছত, শৰীৰে এই ৰাসায়নিক পদাৰ্থটো আঁতৰাবলৈ চেষ্টা কৰে। সেয়েহে, শৰীৰে নাক আৰু চকুৰ জৰিয়তে এনে কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে আৰু ইয়াৰ বাবে নাক আৰু চকুৰ পৰা পানী ওলাই আহিবলৈ আৰম্ভ কৰে।