কিদৰে শৰীৰত হিম’গ্লবিনৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি কৰিব?

হিম’গ্লবিন শৰীৰৰ কাৰণে অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ উপাদান। এই উপাদানৰ কাৰণেই তেজৰ ৰং ৰঙা হয়। বিশ্বত বহু লোকে হিম’গ্লবিনৰ অভাৱত ৰক্তহীনতাত ভোগে। কিন্তু কিছুমান খাদ্য নিয়মিত ভাৱে খালে আমাৰ শৰীৰত হিম’গ্লবিনৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি কৰে হয়। সহজভাৱে উপলব্ধ মৰিছা শাকে বৃদ্ধি কৰে হিম’গ্লবিন। শৰীৰত আইৰণৰ অভাৱ কমাবলৈ হ’লে মৰিছা শাক নিয়মিতভাৱে সেৱন কৰা প্ৰয়োজন। একেদৰে চেনীতকৈ গুড়ে হিম’গ্লবিন বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে। গুড়ত প্ৰচুৰ পৰিমাণে মেগনেছিয়াম, আইৰণ আৰু পটাচিয়াম থাকে ফলত ই হিম’গ্লবিন বৃদ্ধিত সহায়ক হয়। পালেং শাকতো প্ৰচুৰ পৰিমাণে আইৰণ আৰু কেলচিয়াম থাকে। হিম’গ্লবিনৰ সমস্যাত ভুগিলে শীত কালত পালেং শাক নিয়মিত খাব লাগে। শৰীৰত আইৰণ হ্ৰাস পোৱা ৰোধ কৰে ব্ৰকলিয়েও। একেদৰে নেমুজাতীয় ফলো শীতকালত খোৱাটো অতিকে প্ৰয়োজন। এনে আহাৰত থকা চি ভিটামিনে শৰীৰত আইৰণ সহজে শোষণত সহায় কৰে। গতিকে এইবোৰ খাদ্য নিয়মিতভাৱে খালে হিম’গ্লবিনৰ অভাৱত বা ৰক্তহীনতাৰ পৰা হাত সাৰিব পাৰি।

NKTV Digital
Author: NKTV Digital

118 COMMENTS

Popular

More like this
Related

২৩ বছৰ অনুৰ্ধ মহিলা ক্ৰিকেটলৈ অসম ক্ৰিকেট সন্থাৰ দল ঘোষণা

অহা ২৪ নৱেম্বৰৰ পৰা হাৰিয়ানাত হ’বলগীয়া বি চি চি...

আপুনি NOKIAৰ মোবাইল ফোন ব্যৱহাৰ কৰিছিল নে? NOKIA ব্যৱহাৰকাৰীসকলৰ বাবে এটা ডাঙৰ খবৰ

আপুনি ন’কিয়াৰ ফোন ব্যৱহাৰ কৰিছিল নে? যিসকলে ন’কিয়াৰ মোবাইল...

পৃথিৱীৰ ওপৰত সম্পূৰ্ণ নিয়ন্ত্ৰণৰ আকাংক্ষা; ৪টা নতুন সামৰিক ঘাটি নিৰ্মাণ কৰিব বিচাৰিছে আমেৰিকাই

বিশ্বৰ ৮০খন দেশৰ কমেও ৭৫০টা সামৰিক ঘাটি আমেৰিকাৰ নিয়ন্ত্ৰণত...