বেঙেনা ভাৰতীয় পৰিয়ালৰ আটাইতকৈ প্ৰিয় পাচলি। ইয়াৰ পৰা বহুতো ৰেচিপি তৈয়াৰ কৰা হয়। বহুলোকে ইয়াক ভাজি বনাই খাই যদিও বহুলোকে পিটিকা কৰি খোৱাটো পচন্দ কৰে। এই পাচলি খাবলৈ যথেষ্ট সুস্বাদু হয়। কিন্তু আপুনি বাৰু জানেনে বেঙেনা কেৱল সুস্বাদুৱেই নহয়। এই বেঙেনাৰ আছে বহু উপকাৰী গুণ।
বেঙেনাৰ উপকাৰিতা
১) বেছিভাগ মানুহেই কোষ্ঠকাঠিন্য আৰু গেছৰ সমস্যাত ভোগে। আপুনিও যদি এই বেঙেনা খোৱাৰ ফলত-গেছ-কোষ্ঠকাঠিন্য আৰু পেটৰ অনান্য সমস্যাৰ পৰা সকাহ পোৱা যায়।
২) বেঙেনাৰ চবজি হৃদয়ৰোগীসকলৰ বাবে উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয়। বেঙেনাৰ নিয়মীয়া সেৱনে হৃদযন্ত্ৰ শক্তিশালী কৰে আৰু হৃদৰোগ পৰিহাৰ কৰে।
৩) শীতৰ বতৰত আমাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা অতি দুৰ্বল হৈ পৰে, বেঙেনাত থকা ভিটামিন চি-য়ে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰাত সহায় কৰে। আহাৰত বেঙেনা অন্তৰ্ভুক্ত কৰি ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰিব পাৰি।
৪) বেঙেনাত চৰ্বি আৰু কেলৰিৰ পৰিমাণ অতি কম থাকে, যি ওজন হ্ৰাস কৰাত সহায়ক হয়। যদি আপুনি ওজন হ্ৰাস কৰিব বিচাৰে তেন্তে আপুনি আহাৰত বেঙেনা অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে।
৫) আইৰণ, জিংক, ফোলেট আৰু ভিটামিন এ, বি আৰু চি মানসিক স্বাস্থ্যৰ বাবে উপযোগী বুলি গণ্য কৰা হয়, যিবোৰ বেঙেনাত প্ৰচুৰ পৰিমাণে পোৱা যায়। আহাৰত বেঙেনা অন্তৰ্ভুক্ত কৰি, আপুনিও মানসিকভাৱে সুস্থ হৈ থাকিব পাৰে আৰু স্মৃতিশক্তি বৃদ্ধি কৰিব