যকৃত আমাৰ শৰীৰৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ অংশ। অস্বাস্থ্যকৰ জীৱনযাপনে যকৃতৰ ওপৰত বেয়া প্ৰভাৱ পেলায়। ওজন বৃদ্ধি, হৃদৰোগ, দীঘলীয়া ভাগৰ, হজমৰ সমস্যা আৰু এলাৰ্জি আদি ৰোগ যকৃতৰ ফলত হ’ব পাৰে। গতিকে আপোনাৰ শৰীৰ আৰু যকৃত স্বাস্থ্যৱান ৰাখিবলৈ কিছুমান খাদ্য চিনাক্ত কৰিব পাৰে যাৰ জৰিয়তে আপোনাক স্বাস্থ্যৱান কৰি ৰাখিব। নেমুত এণ্টিঅক্সিডেণ্টৰ পৰিমাণে শৰীৰৰ যকৃত পৰিষ্কাৰ ৰখাত সহায় কৰে আৰু ডি লিমোনান উপাদানে যকৃতত এনজাইম সক্ৰিয় কৰি ৰাখে। লগতে নেমুত থকা ভিটামিন চিয়ে যকৃতত অধিক এনজাইম প্ৰস্তুত কৰে, যি হজমৰ বাবে উপযুক্ত। নেমুত থকা খনিজ পদাৰ্থই বিভিন্ন পুষ্টি শোষণ কৰিবলৈ যকৃতৰ শক্তি বৃদ্ধি কৰে। ঘৰত সহজে নেমু পানী খাব পাৰে আৰু যিকোনো সময়ত খোৱাৰ বাবে নেমু পানী প্ৰস্তুত কৰিব পাৰি। প্ৰতিদিনে নেমু পানী খাব বিচাৰিলে নেমুৰ সৈতে মৌ যোগ দিব পাৰে। যকৃত পৰিষ্কাৰ ৰাখিবলৈ নহৰু হৈছে সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ খাদ্য। নহৰু এনজাইমে যকৃতৰ ক্ষতিকাৰক বিষাক্ত উপাদানবোৰ পৰিষ্কাৰ কৰে। ইয়াত ইলিচিন আৰু চেলেনিয়াম নামৰ আন দুটা উপাদান থাকে যি যকৃত পৰিষ্কাৰ ৰাখে আৰু ক্ষতিকাৰক বিষাক্ত উপাদানৰ পৰা সুৰক্ষা দিয়ে। প্ৰতিদিনে যিকোনো সময়তে ২-৩ ফুটা নহৰু খাব পাৰে। চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ গ্ৰহণ কৰি নহৰুৰে তৈয়াৰ কৰা ভিটামিন গ্ৰহণ কৰিব পাৰে। আজিকালি অসমতো সহজে উপলব্ধ এইসমূহ সামগ্ৰী।