আপুনি জানেনে কঁঠালৰ গুটি খালে দূৰ হয় চকু আৰু ছালৰ সমস্যা!

0 142

বতৰৰ ফল বতৰত খোৱা হয়। গৰমৰ দিন অহাৰ লগে লগে আকৌ আহিল কঁঠালৰ বতৰ। অসমৰ পৰিৱেশত সহজভাবে হোৱা এবিধ ফলমূল হৈছে কঁঠাল। কঁঠাল খোৱাৰ পিছত গুটিসমূহো আমি বিভিন্নধৰণে খাওঁ। কিন্তু আপুনি জানি আচৰিত হ’ব, কঁঠালত আছে কিছুমান আচৰিত পুষ্টিগুণ। কঁঠাল গুটি প্ৰটিনসমৃদ্ধ। কঁঠালৰ গুটিত পোৱা যায় আইৰন। ভিটামিন এ আৰু ভিটামিন চি পোৱা যায় কঁঠালৰ গুটিত। ই সুস্বাদু হোৱা হেতুকে বিবিধ ব্যঞ্জনতো ব্যৱহাৰ কৰা হয়। কঁঠাল গুটি চকু আৰু ছালৰ সমস্যা সমাধানতো যথেষ্ট সহায়ক। এনিমিয়াৰ সমস্যা সমাধানৰ বাবেও যথেষ্ট উপকাৰী কঁঠালৰ গুটি। হজম শক্তি বৃদ্ধিতো সহায় কৰে কঁঠালৰ গুটিয়ে। মাংসপেশীৰ গঠনৰ ক্ষেত্ৰতো উপকাৰী। ইয়াৰ লগতে শৰীৰৰ ৰোগ প্ৰতিৰোঝ ক্ষমতা বৃদ্ধিৰ ক্ষেত্ৰতো সহায় কৰে কঁঠালৰ গুটিয়ে।

Leave A Reply

Your email address will not be published.